torstai 26. syyskuuta 2013

Linus- kissa "vaihtoi maisemaa"

Linus lähti "hermojaan lepuuttamaan" Eila-mummolle viime viikolla.                                                            Linus on ollut siis jo hermostuneena aika kauan, mutta heinäkuussa, kun olimme koko perhe Amerikassa kolme viikkoa, se oli käännekohta huonompaan suuntaan. Linus oli "protestoinut" lähtöämme pissailemalla ei toivottuihin paikkoihin. Kissaystävämmehän olivat siis Eila- mummon ja Aune- tädin hyvässä hoidossa täällä omassa kodissaan, sillä "mummut" muuttivat siksi aikaa tänne meille hoitelemaan taloutta ja samalla saivat itsekin olla vähän niinkuin lomalla keskikaupungin vilskeestä.
Palatuamme Amerikasta tilanne ei palautunut vaan  alkoi jalostua huonompaan suuntaan. Linus pissasikin minun uuteen, Chinatownista ostamaani laukkuun! Sitten siinä oli vuorossa Elinankin vaatekaapin sisältöä (koska vaatteet ovat siis yleensä enemmän ja vähemmän lattiasailytyksessä ) ja verhontekeleeni....
Tein sitten sen päätelmän, että Linuksen olisi paras lähteä "rauhoittumaan" Eilalle. Sitten me mentiin kimpsujen ja kamsujen kera mummolaan. Eila- mummo muuten oli asiasta oikein iloinen, sillä nyt hän sai tykkäämistään kissoista itselleen yhden  kaveriksi.Linus on käynyt jo Eilalla aiemmin monia kertoja  kylässä, joten paikka oli jo tuttu, koska meillä on tapana Eilalla käydessämme ottaa joku kissoista silloin tällöin myös mukaan, että mummu saisi niitä silitellä.
Nyt on tosiaan reilu viikko mennyt Linuksen  muutosta ja se on kotiutunut oikein mukavasti. Se on asettunut taloksi ja syönytkin ihan hyvin.Nyt se saa olla yksin kissojen suvun edustajana uudessa kodissaan ja saa siten kaiken huomion itselleen. Se mm. nukkuu Eilan vieressä sohvalla, kun hän katsoo telkkaria.  Kertaakaan se  ei ole pissaillut muualle kuin hiekkalaatikkoonsa. Eli vaikuttaa siltä, että maiseman vaihtaminen kannatti, vaikka kyllä meillä täällä on ollut sitä ikävä, kaikesta huolimatta.