KASVATUS

Rotuna pyhä birma kuuluu puolipitkäkarvaisiin kissoihin. Halutessasi voit tutustua birmojen rotumääritelmään, historiaan ja niistä kertovaan legendaan Pyhä Birman Kissa ry: sivuilta http://www.birma.fi/



Omien kissojemme on  mahdollista ulkoilla vaikka joka päivä, n.50 neliön kokoisessa tarhassa, mihin ne pääsevät vapaasti kulkemaan ulko-oveen tehdystä kissanluukustaan. Pennut eivät kuitenkaan ulkoile talvisin, mutta kesäksi syntyneet pennut ovat kyllä temmeltäneet ulkosalla mielin määrin.

Emme myy kissaa ulkokissaksi. Jos kissaa halutaan ulkoiluttaa, on se tehtävä valjaita käyttäen tai erillisessä kissaa varten tehdyssä tarhassa.

Meidän kissojen tarha ulkoapäin...

... ja  tarha sisältäpäin.



Pentumme tottuvat perheen ääniin ja elämään, kun ne asustelevat heti alusta alkaen "perheen keskellä". Kuitenkin pentujen ensiviikoina on  tärkeää, että ne saavat tarpeeksi unta ja emon hoivaa.  Pentujen  kanssa leikkiminen, silittely ja sylissä pitäminen on myös tärkeää, jotta pennut kasvavat ihmisläheisiksi lemmikeiksi.  
Rosella, emokissamme, on  suklaanaamio eli SBIb.                                                                     Värit periytyvät vanhemmilta tiettyjen geneettisten kaavojen mukaan. Esimerkiksi, jos Rosella pariutuu esim. sininaamioisen uroksen kanssa, joka kantaa sinisen diluutiota, jälkeläiset voivat olla  joko sinisiä, ruskeita, liloja tai suklaita naamioväriltään. Mutta jos taas Rosellan sulhanen olisi ruskeanaamio, jälkeläiset olisivat ruskeita tai suklaita...                    EMS koodi muodostuu isolla kirjaimilla merkitystä rodusta ( birmoilla SBI ), pienellä 
kirjaimella merkitystä väristä ja mahdollinen kuvio kaksinumeroisella luvulla.  (n=ruskea, a=sininen, b=suklaa, c=lila, d=punainen).Esim. Rosellan koodi on siis SBIb.


Kissakaupassa noudatamme Kissaliiton sopimusta kissakaupasta:

http//www.kissaliitto.fi/kasvatustoiminta#kasvattajasopimus


Kun pentu luovutetaan uuteen kotiinsa, ne ovat                          
-aina vähintään 12 viikon ikäisiä luovutushetkellä
-rekisteröityjä:" Rekisterikirja on merkkinä siitä, että pentue on syntynyt puhdasrotuisista ja rekisteröidyistä vanhemmista ja rekisteröity asianmukaisesti SRK:n rekisteriin. Rekisteröimätön pentu ei voi saada rekisterikirjaa myöhemmin eikä sitä katsota kuuluvaksi puhdasrotuisiin kissoihin, vaikka kumpikin sen vanhemmista olisi rekisteröity."
-eläinlääkärin tarkastamia ja  rokottamia
Rokotuksen suhteen toimimme pennun kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kuitenkin soveltamaan tarvittaessa ohjeitta kulloisenkin tilanteen mukaan. Eli uuden omistajan kanssa voidaan yhdessä sovitella, minkälainen rokotusohjelma pennulle tulee, mutta kuitenkin niin, että kunkin pentueen kissoille tulee käytännön syistä samanlainen.
Esimerkki kissaliiton sivuilta:
Rokotusohjelma 3 (20.10.2010)
(EVIRAn ohjeistus)
Kissarutto ja kissanuharokotus = kaliki ja rinotraketiitti eli herpes eli ns kolmoisrokote                   - ensimmäinen rokotus yli 12 viikon iässä
- kissanuhan tehosterokotus 3-4 viikon kuluttua
- seuraava kissarutto ja kissanuharokotus 1 vuoden iässä
 TAI nelosrokote, jonka olemme nykyisin valinneet kaikille kissoillemme, siinä on  kolmoisrokotteen kissarutto ja kissanuharokotteen(hengitystietulehdustaudin-aiheuttaja) lisäksi suoja kissojen klamydiaa (silmäsairaus) vastaan.
 
-madotettuja
-mikrosirutettuja (=tunnistemerkittyjä)
-vähintään 1.2kg:n painoisia
-sisäsiistejä 
Mukaan annamme  suullisten ohjeiden lisäksi kirjalliset hoito-ohjeet sekä  pennulle tuttua ruokaa ensipäiviksi. Meihin kasvattajiin voi olla myös yhteydessä myöhemminkin, vaikka ei mitään ongelmia olisikaan. Mielellään  kuulemme pentujemme elämästä maailmalla.