tiistai 17. tammikuuta 2012

Kyläilemistä ja muutakin

 Tänään käytiin ensimmäisellä rokotuksella eläinlääkäriasema Lemmikissä. Riitta-Liisan mielestä pennut ovat oikein luottavaisia ja helppoja käsitellä. Sanoi, että huomaa niiden tottuneen vieraidenkin sylissä oloon, kun olivat niin rentoja. Peppi jäi istuskelemaan kaikessa rauhassa punnituskuppiin ja katseli, että mitäs hommaa sitä täällä nyt tapahtuu.
 Molemmat pojat painovat yli kilon ja tytöt jonkinverran alle. Seuraavan kerran mennään n. kuukauden päästä ja silloin ne saavat tehosterokotteen ja mikrosirun sekä eläinlääkärintodistuksen terveydentilasta. Nytkin Riitta-Liisa kuunteli sydantä ja käänteli sinne tänne, terveiltä kaikinpuolin vaikuttivat kaikki. Bilbon häntämutka ei ensin meinannut tulla hoksatuksi, kun sen häntä on niin jo tuuhean karvan peitossa, mutta siellähän se on ja pysyy...
  Eläinlääkäristä mentiin sitten  Eila-mummulle päiväkahville ja samalla mummu sai ihailla koko katrasta.Rosella-äitikin muuten oli mukana. Siellä ne sitten tarkastivat joka nurkan ja lopulta päättivät mennä nukkumaan saunan lauteiden alle, kun siellä on lattiassa lämmitys. Mutta sitten olikin jo kotiinlähdön aika ja loppuilta menikin enimmäkseen nukkuessa. Kaikki söivät kuitenkin hyvällä ruokahalulla jauhettua possun sydantä aikamoiset annokset. Käytiin nimittäin ostamassa samalla reissulla lisää varastoja sieltä Tassulan Puodista, kun sen on melkein Eila-mummon vieressä. Kun laitoin pienempiin annoksiin puolijäisiä könttejä, siitä lohkeni aikalailla myös heti syötäväksi.

Tässä kotisohvalta olevassa kuvassa punnitukipossa on Beatrix